Hoe laat je de drang naar goedkeuring los?

Ik was een meesteres in het vragen naar goedkeuring. Voor alles had ik iemand's goedkeuring nodig. Naar iemand's pijpen dansen, iemand's mening delen (en de mijne achterwege laten), zeggen wat de mensen wilden horen ... het was mijn vak! Tot ik besefte dat dit mijn vrijheid beperkte en ik iedereen gelukkig maakte behalve mezelf. Lees hier hoe ik die goedkeuring achterwege liet. 

Read More

5 ijzersterke gedachten om verantwoordelijkheid op te nemen voor je eigen leven.

"Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven" is misschien het meeste wat je hoort van coaches of andere mensen in je omgeving. Je hebt dit al zo vaak gehoord dat je er nu gewoon allergisch aan bent? En toch is dit het belangrijkste om te groeien en je goed te voelen in je leven. Misschien wel het allerbelangrijkste ... Hier enkele gedachten die jou kunnen helpen ...

Read More

Zeven tips om je zelfvertrouwen te vergroten!

We kennen het allemaal: zelfvertrouwen. Maar of we het allemaal hebben? Sommigen hebben er heel veel van, sommigen heel weinig. De ene heeft het altijd, de andere in bepaalde omstandigheden.

Vaak hoor ik: "maar ik heb geen zelfvertrouwen ... en ik zal het ook nooit hebben". FOUT! Aan zelfvertrouwen kun je werken, moet je werken! Denk je dat ik altijd zelfvertrouwen had?

Read More