3 stappen om meer zelfvertrouwen te krijgen door dagelijks 5X in de spiegel te kijken!

Kun je je zelfvertrouwen vergroten door in de spiegel te kijken???? Jazeker! En neen, niet door je gewoon te wassen, tanden te poetsen of je op te maken voor de spiegel … maar door er mee te werken!

Ik geef toe: in het begin is het zeer moeilijk. Steeds zie ik mijn cursisten of coachees ermee sukkelen. Ze kunnen het niet van in het begin: de spiegel nemen en dan gewoon zeggen dat ze zichzelf graag zien. De zenuwen springen onmiddellijk op, de wangetjes worden rood en er wordt onrustig over de stoel geschoven. “Echt?”, “Moeten we dit echt doen?”. Er is dan een zweempje medelijden dat er in mij opkomt maar toch speel ik het hard. “Ja, en wel nu”.

Hier volgt een stap-voor-stap-proces dat ik je ga leren om je zelfvertrouwen toch zo al te vergroten. In het begin ga je het moeilijker hebben maar je gaat zien dat het steeds betert.  Ben je er klaar voor?

Stap 1

Adem goed in en uit en stel je voor de spiegel. Wat zie je? Wat gaat er door je heen? Komen er positieve gedachten in je op of toch ook enkele negatieve gedachten?

Als er negatieve gedachten in je opkomen, wat doe je dan om ze te verdrijven? Laat je ze komen of spreek je jezelf tegen?

Focus je nu op je positieve punten en dus je positieve gedachten. Bekijk je positieve punten nadrukkelijk. Als je iets van een negatief gevoel binnenkrijgt, slaag het letterlijk van je schouder. Wees gerust streng voor jezelf. “Ben je daar nu weeral met je zelfmedelijden? Allé, hop weg, ik heb het niet nodig!”. 

Wat doe jij als je een negatief gevoel in je voelt opkomen? Schrijf het gerust hieronder neer bij de “comments”.

Stap 2

Glimlach naar jezelf. Nee, geen aarzelende glimlach! Een welgemeende glimlach! Vòòr jou staat er een schitterend persoon! Vòòr jou staat de meest belangrijke persoon van de hele wereld! Die verdient dus een welgemeende glimlach! Kijk daarbij maar echt in de ogen van die persoon! Zie je de pretlichtjes, de fonkelende oogjes? Zoniet, blijf glimlachen en blijf kijken. Zorg ervoor dat die glimlach vanuit je hart komt!

Wat voel je? Wat gaat er door je heen? Indien het een aangenaam gevoel is: proficiat. Wanneer je nog niet echt iets voelt: geen probleem, je werkt er aan en je hebt al een grote stap genomen! Alles met een keer! Stap voor stap, remember?

Stap 3

Wanneer je voelt dat je er klaar voor bent, zeg dan heel duidelijk – en welgemeend- dat je die persoon graag ziet “Ik zie me graag!” of “Ik hou van mezelf”. Zorg ook dat deze woorden uit je hart komen. Voel wat het met je doet. Vergeet ook niet intussen in de ogen te kijken … heel belangrijk!

Het kan zijn dat dat in het begin niet lukt. Geen zorgen, het komt wel. Doe dan eerst stappen 1 en 2. En pas na enkele dagen neem je stap 3 erbij. Maar voer deze stappen 5x per dag uit en je gaat zien dat je je na 3 weken veel sterker voelt.

Oh, en vrouwen: 5x per dag in de spiegel kijken voor ons is echt niet veel! Je kijkt sowieso al ’s morgens en ’s avonds in de spiegel. En die andere 3 keer lukt zeker bij een toiletbezoekje ofzo. Is er een dag dat je het maar 3x hebt gedaan, geen probleem. Doe daarna terug gewoon je 5x per dag. 

Wat doe jij nog meer om je zelfvertrouwen te vergroten? Laat het me weten in de ruimte hieronder (bij de comments).

Veel succes!

 

 

 

Source: www.neledeboeck.be/blog/2014/2/17/3-stappe...