Waarom mag ik niet van je houden?

Sta jij toe dat anderen van je houden? Geloof je dat anderen van je kunnen houden? Of haal je jezelf steeds naar beneden? Stop daar dan vanaf nu mee! Hoe? Lees verder ...

"I think that the most difficult thing is allowing yourself to be loved, so receiving the love and feeling like you deserve it is a pretty big struggle. I suppose that's what I've learnt recently, to allow myself to be loved." - Nicole Kidman

Je ziet het: zelfs Nicole Kidman heeft het moeten leren. En als zij dat kan, kan jij dat ook. Weet je, je zou nog verbaasd zijn als je zou weten wie er met zichzelf worstelt. Ik heb hier al eens geschreven hoe je in 7 stappen je zelfvertrouwen kunt vergroten. Heb je er intussen al iets mee gedaan? Of gewoon gelezen en gedacht dat het je niet zou helpen? 

Ik kon ook niet geloven dat ik "lovable" was, waard om van te houden. Waarom? Ik hield niet van mezelf. Dus waarom zou iemand anders van mij kunnen houden. En eerlijk gezegd is dat ook zo: als je niet van jezelf houdt, geloof je niet dat anderen van jou kunnen houden. 

Onlangs vertelde een goede vriendin tegen me dat de man op wie ze verliefd was tegen haar zei dat ze "hem te graag zag". "Te graag zien"?! Hoe kun je nu iemand "te graag zien"? Ofwel zie je iemand graag ofwel zie je die persoon niet graag. Maar "te graag zien" bestaat niet ... tenzij ... die perron zichzelf niet graag ziet. Dan komt de liefde van een ander voor hem "te" over. 

Kijk, aan je zelfbeeld kun je werken. Wat zeg ik? 'Moet' je werken! Want je bent het waard! Je kunt bijvoorbeeld al starten met die spiegeloefeningen. Start ook met het geven van complimentjes naar jezelf. En aanvaard de complimenten die je van anderen krijgt met een welgemeende en een goedlachse dankjewel!

Op mijn website vind je onder de rubriek "blog" veel tips om aan je zelfbeeld te werken. Hou trouwens mijn website in het oog: want er staat heel wat op te planning.

Werk aan je zelfbeeld en start nu! Wacht niet tot morgen. Je hebt immers al te lang gewacht. Geloof me, je bet het waard om van te houden. Je bent een prachtmens die het beste verdient ... dus aanvaard dat beste! Wees niet content met het minste ... ga voor het meeste! Vraag er achter, ... affirmeer! In mijn vorige blog lees je alles over affirmeren! 

Welke tips heb jij om aan je zelfbeeld te werken? Schrijf het gerust hieronder! Wees een inspiratie voor andere lezers!