Hoe omgaan met mensen die zich moeien in je leven?

De laatste tijd valt het me op hoeveel mensen zich met het leven van anderen moeien. Sociale media en het internet zijn hier heel “sterk” in. Iedereen voelt zich blijkbaar geroepen zijn/haar mening te verkondingen en commentaar te geven op het leven van anderen terwijl ze die persoon helemaal niet kennen of denken hem/haar te kennen.

Read More

Hoe kan ik ervoor zorgen dat sociale media mijn zelfbeeld niet beïnvloeden?

Sociale media kunnen een grote impact hebben op ons welzijn en welbevinden. Een impact waar we ons niet onmiddellijk bewust van zijn maar die ons leven wel begint te bepalen: langer opblijven omdat we scrollen door de tijdlijnen, uitstellen van bepaalde zaken omdat we eerst nog iets willen checken op sociale media. Zo zie ik mijn kids regelmatig op hun smartphone bezig en als ik hen dan vraag om iets te doen hoor ik vaak: “Ja, direct, nog even dit nakijken!”.

Read More

50 manieren om te genieten van een gelukkiger (en gezonder) leven (deel 1)

‘Carpe Diem! Pluk de dag’, klinkt er vaak. Maar kunnen wij dat? Doen wij dat? Nu hoor ik je al denken: ‘Nele, moet ik die 50 zaken allemaal toepassen om een gelukkiger leven te leiden? Ik heb al zo weinig tijd. Hoe en wanneer moet ik dat er allemaal bij nemen?’

Read More

7 tips om beter om te gaan met verdriet en verlies.

Iemand verliezen doet pijn, zeer veel pijn. De manier waarop je je emoties uit, hangt af van verschillende factoren: het soort verlies dat je geleden hebt, je opvoeding, je godsdienst en je overtuigingen, je leeftijd, je mentale en fysieke gezondheid.

Read More

Hoe drama vermijden (en zeker als het met familie te maken heeft).

Drama, drama en nog eens drama. Voor we het weten bevinden we ons er middenin, zien we de feiten niet meer maar zitten we in volle drama. Regelmatig krijg ik klanten over de vloer die hierrond raad vragen. Door al dat drama voelen zij zich immers schuldig of zelfs heel slecht.

Read More