‘Ik wil’ versus ‘ik wil niet': hoe de wet van aantrekking je leven kan veranderen

Trrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing! De wekker loopt af. Terwijl je hem probeert te snoozen, sla je per ongeluk je smartphone tegen de grond. Resultaat: een gebroken scherm. Je springt geagiteerd uit bed en stoot daarbij je knie tegen het nachttafeltje. Dat wordt een blauwe plek! Terwijl je naar de badkamer strompelt, zeg je bij jezelf: “Het wordt dus zo’n dag, een echte rotdag. 😡” In de badkamer blijkt de warmwaterboiler stuk dus moet je noodgedwongen douchen met ijskoud water. Beneden gekomen is er geen koffie meer te bespeuren. Dan maar koffie op het werk. Maar ook op weg naar het werk loopt het niet van een leien dakje: alle verkeerslichten beslissen om telkens opnieuw op rood te springen zodra je naderbij komt. Bovendien komt de vuilniswagen plots uit een straat gereden en blijft tergend langzaam voor je uitrijden om het vuilnis op te halen. Resultaat: een halfuur te laat op het werk…

Ik denk dat je wel kan voorspellen hoe de rest van de dag zal verlopen?

Als ik je nu vertel dat wij hiervoor zelf verantwoordelijk zijn, hoe reageer je dan?

Verrast? Boos? Verward?

Ik geef je helemaal gelijk: het is inderdaad verwarrend en echt om van achterover te vallen.  Toch is het de realiteit.

Wij zijn verantwoordelijk voor ons eigen leven. Als ons iets overkomt, ligt het dikwijls aan de manier waarop we reageren. Onze reactie is bepalend voor de rest van het verhaal dat voor ons ligt. Reageren we negatief, dan zal het verder negatief verlopen. Reageren we positief, dan komen we er beter uit.

De energie gaat daarheen waar we onze aandacht op vestigen. Datgene wat niet willen, zullen we krijgen.

Even een klein experiment: denk niet aan een roze olifant.

Waaraan denk je nu?

Juist, die roze olifant.

Ons brein is niet in staat om het woordje “niet” te vatten. Het begrijpt dat woordje niet. Ons brein hoort  enkel: “Denk aan een roze olifant”.

Daarom moeten we denken aan wat we wel willen en niet aan wat we niet willen. Als je bij de bakker gaat, vraag je toch ook niet: “Ik wil geen stokbrood”, “Ik wil geen taart”, “Ik wil geen wit brood.” Integendeel, je vraagt wat je wel wil. Je denkt aan wat je wil.

Als je voortdurend denkt dat je niet ziek wil worden, guess what, dan word je ziek. Denk dus liever: “Ik wil gezond blijven”.

Hier geef ik je enkele korte tips om de wet van aantrekking (die trouwens door de grootste leermeesters werd gehanteerd en toegepast zoals Einstein, Edison,…) in je dagelijkse leven toe te passen:

1.      Sta ‘s morgens op met de gedachte: “Wat een zalige nachtrust had ik. Dit wordt een mooie dag vol positieve intenties”.

2.      Wees dankbaar voor alles wat je heb. In deze blog schreef ik over de kracht van dankbaarheid.

3.      Denk voortaan enkel aan wat je wel wil, niet aan wat je niet wil. Weet dat er altijd een tegenhanger is. Als er iets in je opkomt wat je eigenlijk niet wil, denk dan meteen hoe je dit positief kan maken. “Ik wil niet te laat zijn.” wordt “Ik wil op tijd zijn.”. Of “Ik wil niet falen.” wordt “Het zal me lukken.”.

4.      Denk je aan iets negatiefs, zet er onmiddellijk een “maar” achter en vul het aan met iets positiefs. Die “maar” zorgt ervoor dat de boodschap ervoor wordt ontkracht.

Pas de wet van aantrekking vanaf nu toe en merk hoe het je leven zal veranderen.

Veel succes!