Dank je wel ...

Wanneer heb jij onlangs nog eens een welgemeende "dankjewel" gezegd? Zo eentje dat je voelt vanbinnen doordat het je een warme gloed bezorgt? Zo eentje dat je een glimlach geeft waarvan je kaakspieren uren erna nog pijn doen? Want een welgemeende "dankjewel" kan ervoor zorgen dat je meer kunt krijgen van datgene waar je "dankjewel" voor zei ...

Dankbaarheid werkt immers via een universele wet, nl. de wet van aantrekking. In deze blog heb ik je al wat over deze wet verteld. De wet oefent invloed uit op jouw gedachten en gevoelens: dat wat je denkt, dat wat je voelt ... dat trek jij aan! Dus als jij een enorme dankjewel voelt voor datgene wat jij hebt gekregen, guess what ... ;-)

Een voorbeeldje? Als jij denkt dat jij je werk heel leuk vindt, dan krijg je ook steeds leuk werk! Als je zegt dat jij je fantastisch voelt vandaag, en je voelt je ook dankbaar voor dat ... dan ga je nog nog vele fantastische dagen mogen beleven. Het is net als een magneet: het moet gewoon aantrekken! Jouw dankbaarheid is magnetisch: hoe dankbaarder je bent, hoe meer je krijgt van dat!! Er is gewoonweg overvloed!!! Super hè?!

Ik durf wedden dat ze tegen jou al hebben verteld: "Je krijgt wat je verdient" of "Wat je geeft, krijg je terug in ...voud!"? Dit heeft allemaal met die universele wet te maken van aantrekking! 

Newton heeft ooit een wetenschappelijke ontdekking gedaan en beschreven als "Elke actie heeft een tegengestelde en even grote reactie". Pas dit nu toe op wat je net hierboven hebt gelezen dan lees je "Elke actie van gegeven dankbaarheid heeft als tegengestelde reactie (nl. ontvangen) en dat is altijd evenveel als de hoeveelheid dankbaarheid die je hebt gegeven." Als je iets ontvangt, voel je je dankbaar. Hoe dankbaarder je je voelt als je ontvangt en hoe dankbaarder je je voelt als je geeft, hoe meer je zult ontvangen! Snappie? 

Ik zeg heel vaak dankjewel! En niet alleen tegen anderen! Elke dag zeg ik tig keer 'dank je'. En dat begint al 's morgens met het opstaan. Omdat ik weer mag en kan opstaan ... Omdat ik weer een boeiende en leerrijke dag mag beleven ... Alvorens ik uit bed stap heb ik al zeker 3x dank je gezegd. Als is het maar voor het minste! Dat ik bijvoorbeeld in een comfortabel bed mag ontwaken! 

Een tip? Zoek je een mooie, gladde steen uit: niet te groot, niet te klein. Hou die steen bij in je broekzak, in je handtas ... en telkens als je hem aanraakt, zeg je "dank je". Of leg hem op  je nachttafeltje en als je 's avonds gaat slapen en je ziet die steen, word je eraan herinnerd dat je je dankbaarheid moet uitspreken over iets dat je die dag hebt mogen meemaken. Spreek dat dan ook uit en voel ondertussen nog eens die dankbaarheid. 

Onlangs kreeg ik via Facebook een bericht op mijn prikbord: een uitdaging noemden ze het. Drie dagen aan een stuk drie zaken noteren waarvoor je dankbaar bent. Een makkie voor me, zeker als ik toen middenin een project zat voor mezelf om 28 dagen lang 10 zaken dagelijks te noteren waarvoor ik dankbaar was. :-) Ik vond het een leuke uitdaging, zeker omdat je op het einde van die drie dagen ook drie mensen mocht nomineren om hetzelfde te doen. 

Eigenlijk, je moet niet wachten op zo'n vraag, doe het zelf. Noteer eens een week aan een stuk dagelijks 's avonds drie zaken waarvoor je dankbaar bent. Begin telkens met de woorden "Ik ben zo blij en dankbaar dat ..." of "Ik ben zo gezegend dat ..." of "Ik uit mijn oprechte dankbaarheid over ...". Schrijf er ook steeds bij waarom je dankbaar bent. Als je wil, moet je niet stoppen na die week ... doe gerust voort! ;-)

Verder geef ik je nog een formule mee die je ook kunt gebruiken om je dankbaarheid te leren tonen: 

  1. Denk en zeg zeer doelbewust "Dank je" of "Dank je wel".
  2. Hoe doelbewuster je "dank je" zegt, hoe dankbaarder je je zult voelen. Laat dat voelen toe ... geniet daarvan!
  3. Hoe dankbaarder je je voelt als je 'dank je' zegt, hoe meer je je gaat ontvangen. 

Geloof je er niet in? Vind je het larie en apekool? Wat houd je tegen? Waarom zou je het niet proberen? Het is het proberen waard, toch!? Je hebt immers niets te verliezen ... of juist wel! ;-) Want als je je niet dankbaar genoeg voelt over iets ... stopt de toevoer van dat iets ... Denk hier maar eens over na! 

Waarom ben jij vandaag zo dankbaar? Noteer het zeker hieronder in de 'comments': alvast om te oefenen om het neer te schrijven of te typen!