8 tips om te krijgen wat je wil

Ik moet je iets bekennen: ik krijg meestal wat ik wil. Ik zeg "meestal" want soms is het niet zo. Maar dan krijg ik iets waar ik ook tevreden mee ben. 

Je krijgt immers waar je recht op hebt, niet altijd wat je wil. Tussen "willen" en "recht op hebben" is een groot verschil. Als je dus krijgt wat je wil, heb je daar ook recht op. Heb je er geen recht op, dan krijg je iets anders (en beters) in de plaats. Daarover eens meer in een volgende blog. 

Ik heb je 8 tips beloofd om te krijgen wat je wil dus die ga ik je met veel plezier geven. 

 1. Vraag het. Ok, nu kun je zeggen: "Duh, komaan Nele, dat is toch simpel!" Euh nee. Vraag jij altijd heel duidelijk wat je wil? We vragen veel wat we niet willen: "ik wil geen file" of "ik wil niet dat het regent". En wat krijgen we dan? Juist ja: file en regen! Ga jij naar de bakker en vraag jij daar: "ik wil geen wit brood", "ik wil geen stokbrood"? Nee, jij gaat naar de bakker en vraagt wat je wel wil. 
  Wij vrouwen vragen ook veel "tussen de lijntjes". Eigenlijk vragen we het niet duidelijk: we vertellen iets en onze mannen moeten hier uit afleiden wat we willen. 
  Een voorbeeld? Marie en Jan krijgen vanavond bezoek. In de namiddag loopt Marie in haar keuken een hele tijd  te zuchten en te proesten. Als jan binnenkomt, zegt ze: "oooooh, ik heb nog zoveel werk: ik moet nog het hoofdgerecht voorbereiden, de woonkamer stofzuigen, de kristallen glazen afwassen en het zilverbestek opblinken ... Wanneer ga ik dat nog allemaal kunnen doen?". Jan antwoordt hierop: "Relax schatje, het zal je allemaal wel lukken" waarop Marie kwaad reageert met "Jezus Jan, aan jou heb ik toch ook nooit iets! Ik moet het hier altijd alleen doen!". 
  Herkenbaar? Ik denk het wel hoor. Had Marie gewoon aan Jan gevraagd om de woonkamer aub te stofzuigen omdat zij nog het hoofdgerecht moet voorbereiden, Jan had dit zeker gedaan. Dus ... vraag het gewoon.
 2. Blijf optimistisch, stuur positieve energie. Wanneer je een hoger inkomen wilt, moet je op dit moment niet klagen dat je geen geld hebt en dat het leven te duur is. Negatieve mensen trekken negatieve zaken aan, positieve mensen trekken positieve zaken aan. Afgelopen weekend besloten mijn lief en ik op restaurant te gaan. Ik had in de krant gelezen over leuk, nieuw restaurantje in het dorp met fusion-keuken. In hetzelfde artikel stond ook dat het al heel veel succes had ondanks dat ze nog geen reclame hadden gemaakt. Dus ik zei tegen mijn lief: "misschien kunnen we dat eens proberen?". Waarop hij mij onmiddellijk antwoordde: "liefje, het is zaterdagavond, vergeet het: het zal wel volzitten". Toch kon ik hem overtuigen om een kijkje te gaan nemen (we vonden immers nergens een telefoonnummer dus we konden niet telefonisch reserveren). De rit ernaar toe zei ik in mezelf: "we gaan plaats hebben, we gaan plaats hebben, we gaan plaats hebben." Blijkbaar viel mijn stilte op bij het lief want hij vroeg me wat ik aan het doen was: "ik bestel ons plaatsje, schat" waarop moest lachen. We reden traag voorbij het restaurant en zagen op het eerste zicht dat het vol was. Toch vroeg ik hem om te stoppen. Terwijl hij in de wagen wachtte, ging ik naar binnen. Ik stapte naar de ober en vroeg hem of ze nog plaats konden bieden aan 2 personen. Wat denk je? Inderdaad, er was nog juist 1 tafeltje voor 2 personen vrij. We hebben heerlijk gegeten en blijkbaar zijn wij ook in de smaak gevallen van de eigenaars want we kregen op het einde van de avond allebei een drankje van het huis aangeboden.  Door mijn positive vibes hadden we weer een onvergetelijke avond.
 3. Doe alsof je het al hebt. Handel inderdaad alsof je datgene al hebt wat je wil hebben. Het komt veel sneller dan naar je toe. 
 4. Vermijd negatieve mensen. Trek op met de mensen die ook positief zijn, niet met diegenen die jou niets gunnen en steeds vertellen "dat gaat jou toch niet lukken". 
 5. Wees dankbaar. Dat is mijn belangrijkste tip: dankbaar zijn. Ikzelf ben enorm dankbaar: voor alles en iedereen in mijn leven. Elke dag schrijf ik 10 zaken op waarvoor ik dankbaar ben. En telkens krijg ik meer en meer. Hier lees je er meer over.
 6. Blijf lachen. Ook al loopt het niet volgens plan, blijf erin geloven en blijf lachen. Lachen is gezond en je voelt je er stukken beter door. Met een welgemeende glimlach krijg je ook veel meer gedaan dan met een nors gezicht. 
 7. Stel je doel en werk er naar toe. Stel: je wil vermageren. Begin dan met subdoelen: ong. zoveel kg tegen die datum, dan zoveel tegen een latere datum ... Doe dan ook je oefeningen etc. om dat doel te halen. Ik wil bv. ooit de Mont Ventoux halen maar door mijn zaak kan ik niet zoveel trainen dus heb ik nu een subdoel ingesteld en wil ik deze zomer de Muur van Geraardsbergen op met de fiets. Daarvoor ben ik nu rustig aan het trainen en sta ik een stapje dichter bij mijn hoofddoel. 
 8. Hou focus. Hou je doel voor ogen en doe er alles aan om je doel te halen. Desnoods met subdoelen (zie vorig puntje). Wanneer je een verleiding krijgt om niet aan je doel te werken, stel jezelf de vraag of het dat wel waard is. De focus op je doel is enorm belangrijk. 

Gebruik deze tips en je zult zien dat je krijgt wat je wil (als je er recht op hebt). Laat mij (en de andere lezers) zeker weten wat er bij jou gelukt is. Dit kun je achterlaten in de comments hieronder.

Succes! 

Een energiek groetje,

Nele

p.s. Wil je een getekend exemplaar van mijn boek STERK? Klik dan zeker door.