Leid jij het leven dat je werkelijk wil?

Soms moet je eens even stilstaan en achterom kijken. Leid jij het leven dat je werkelijk wil? Of leid jij een leven dat jou werd opgelegd? Maw, lijd jij je leven? Dit lijkt een banale vraag, maar het zoeken naar het antwoord kan grote gevolgen hebben ...

Hoeveel keer heb je al eens stilgestaan en je leven geëvalueerd? Nooit? Is het dan geen tijd dat je dit even doet? "Ja maar Nele, hoe doe ik dat?", is het zinnetje dat ik regelmatig te horen krijg. Tja, hoe doe je dat? 

Vraag je eens af wat je werkelijk wil. "Wat wil ik echt?". Als je daar niet direct een antwoord op hebt kun je je misschien al eens afvragen wat je niet wil. Neem er desnoods een blaadje papier bij. Schrijf gewoon op wat je niet wil. Het kan goed zijn dat dit een lang lijstje wordt. Als je alles hebt opgeschreven wat je niet wil, kun je dit gewoon even aan de kant leggen en alles even op een rijtje zetten. En vraag je dan af: "wat wil ik nu echt?". Wat wou je al van kleins af aan? Wat was er al de rode draad in je leven? Wat hoorde je in je omgeving over je, zoals "dat is nu typisch ons ...!" 

Wil je een voorbeeld? Ik zal mezelf even nemen. Van jongs af aan stond ik al op een podium en kon ik het goed uitleggen. Zag "ons Neleke" een podium, ze stond erop. (Ik zie dat de appel niet ver van de boom valt: mijn dochters zijn ook zot van podia en liefst van al om er op te staan en show te geven). "Ons Neleke kan het goed uitleggen", nog zo'n zinnetje dat ik regelmatig hoorde. En zie nu: "Ons Neleke" geeft lezingen. Ok, soms niet op een podium, wel vooraan. En ik kan het goed uitleggen. Ze noemen dan ook wel eens "de inspirator". Het liefst van al sta ik vooraan mensen te inspireren, specifiek vrouwen. Zo laat ik ze terug in hun kracht geloven, laat ik ze zien dat ze krachtige wezens zijn die even "verdwaald" zijn maar gemakkelijk weer op het rechte pad kunnen komen. En dat kan ik dan weer via coaching bekomen: de vrouwen terug hun leven laten leiden dat ze willen, niet hun leven laten lijden. 

Jij hebt ook een missie. Jij hebt ook een doel. Jij bent ook goed in iets! En jij weet ook wat je wil. Misschien weet je het niet direct ... of durf je het niet luidop zeggen ... Misschien uit schrik voor de reacties uit je omgeving of omdat je niet weet of je goed bent. Maar diep in jou zit het antwoord al op de vraag "wat wil ik werkelijk". Denk er eens over na. En als je durft .. laat gerust iets na in de "comments" hier onder deze blog. Ik benieuwd naar wat jij werkelijk wil. En ik niet alleen. ;-)

P.S. Wil je me "live" aan het werk zien? In deze lezing heb ik het over straffe madammen en straffe mama's. Hoe kunnen we onze rol als moeder zo opnemen dat onze kinderen wel het leven leiden dat ze willen leiden ... en nog zoveel meer. Ik ben Nele, zelfvertrouwencoach en inspirator ... Wie ben jij?