Wat als je kunt krijgen wat je wil?

Heb je je ooit al afgevraagd waarom dat juist wat je niet wou, je toch overkwam? Of datgene wat je wel wou je ineens tegemoet kwam? 

Er zijn een aantal universele wetten (daarover later meer) de wet van de aantrekkingskracht is er één van. "Soort zoekt soort" hoor je regelmatig. Of "likes attract likes". Als jij je slecht in je vel voelt en je houdt niet van jezelf dan ga je dezelfde mensen aantrekken. Mensen die zich slecht in hun vel voelen en ook niet van je houden maar je 'gebruiken' om zich beter te voelen. Als jij zegt dat je geen goed lief kunt vinden en dat steeds dezelfde soort mannen op je af komen ... Guess what ... dat soort mannen trek je aan! Als je met een vol glas wijn door een ruimte wandelt en zegt in jezelf dat je niet wil morsen, dan mors je toch zeker!

Nog een voorbeeld? Als jij zegt of denkt dat je toch niet gaat kunnen vermageren en altijd die kilo's zult moeten meesleuren ... Je raadt het al: je blijft met je gewicht sukkelen! We vormen als het ware een magneet dat het gelijksoortige aantrekt. Dat wat we denken en voelen, worden we! Creepy? Misschien! Maar ook zeer boeiend. Want draai je gedachten om en je krijgt niets dan moois! 

Innerlijke gedachten en emoties bepalen onze energie, onze uitstraling. "En dan?" denk je nu bij jezelf.  Dat maakt dat onze gedachten en emoties ook bepalen dat wat we naar ons toetrekken of juist afstoten! Snap je nu de voorbeelden beter wat ik hierboven schreef?

Je moet daarvoor niet in jezelf kijken en vanaf nu mediteren of spiritueel gaan doen ... Kijk gewoon eens naar je omgeving: zo leer je je innerlijke kennen! "Euh? Nele? Wat zeg je nu????" 

Aan wie heb je een hekel? Waar erger je aan? Wat kan je niet dulden bij anderen? Kijk daar naar en durf jezelf openstellen, dan ontdek je je eigen zwakheden! Let daar maar op! Je moet niet akkoord met me zijn! Denk er gewoon over na en je zult zien dat dit waar is. Het is immers een universele wet hè! 

Weet dat er in een latere blog meer zal verschijnen over de wet van aantrekking en andere universele wetten. Ik vind het een boeiende materie en sinds ik die wetten ken, is mijn leven persoonlijk enorm veranderd. 

Mijn kinderen en ik gebruiken de wet van aantrekking elke dag. Daarvoor niet speciaal voor grote zaken. Ook voor kleine zaken. Parking bijvoorbeeld! Ik heb elke keer een perfecte parkingplaats, zelfs tijdens de Gentse feesten op een zondag! Hoe komt dat? Ik bestel dat! 

Als ik vertrek thuis, dan bestel ik een parkingplaats: ofwel vlak voor de deur van bestemming ofwel zeer dicht in de buurt en niet te duur. Mijn dochters kennen dat ook al en als zij bij mij in de wagen zitten vragen ze: "mama, moeten we een parkingplek bestellen?". En dan bestellen ze dat. Als we dan de gewilde parkingplaats hebben, bedanken we hier ook voor. Maar daarover meer in mijn blog van volgende week! 

Rijden naar het zuiden van Frankrijk is ook al zoiets! Elk jaar hadden we geweldige file en duurde het uren langer om onze vakantieplek te bereiken. Sinds ik de wet van aantrekking ken hebben we steeds vlot verkeer! En of dat dat leuk is! Ik ben zo blij dat mijn dochters al op hun leeftijd de truc kennen. Ik had er al over geschreven in deze blog, maar je ziet: ik ben er zo vol van dat ik het nog eens herhaal! 

De truc kent 3 stappen:

  • Stap 1: Wees heel duidelijk wat je 'bestelt'. Net alsof je een bestelbon moet invullen: dan moet je ook gedetailleerd zijn. Je wil immers niet de verkeerde levering krijgen!! Zeg ook alles in de positiviteit. Zeg dus niet: "ik wil geen file" of "ik wil niet te dik zijn". Want "geen" en "niet" bestaat niet. Dus die worden niet gehoord. Je moet echt zeggen: "ik wil vlot verkeer" of "ik wil fijn zijn". Doe, denk en voel al alsof het er is, visualiseer het al. Zeker het gevoel is belangrijk. Je moet je er echt goed bij voelen! Kortom, voel je goed en weet wat je wilt!
  • Stap 2: Heb vertrouwen in de wet van aantrekking. Ook al gebeurt het niet direct, het komt. Maar je moet er uiteraard ook moeite voor doen. Het komt niet vanzelf. Treed in actie. Blijf niet op je luie kont zitten. Stap al in de richting van je doel! 
  • Stap 3: Wees dankbaar als je datgene hebt gekregen wat je wou. Over dankbaarheid ga ik het trouwens volgende week hebben. Want als je dankbaar bent voor iets, krijg je meer van dat iets! Geloof me! Ik zeg steeds een welgemeende dankjewel als ik mijn geschikte parkeerplaats heb! 

Wat doe jij om te krijgen wat je echt wil? Laat het ons zeker weten hieronder!