Mijn ervaring met Brain Massage en Hydro Massage!

Diegenen die mij al langer volgen, weten dat ik opensta voor nieuwe zaken, zeker als het goed is voor mijn gezondheid.

Afgelopen zomer las ik dit artikel op hln.be: “Voor 30 euro je hersenen eens ‘uitzetten’, zo werkt de nieuwe ‘brain massage’.”

Even kort samengevat: Antwerpen heeft de eer om de tweede “Mind Spa” ter wereld te ontvangen. Rituals, gekend van de geweldige producten, had al een Mind Oasis in Amsterdam en koos Antwerpen als tweede locatie! Wij blij natuurlijk, want Antwerpen is voor de Belgen toch iets makkelijker bereikbaar dan Amsterdam. 😉

Kleine voetnoot: ik word niet betaald om dit artikel te schrijven, ik heb ook alles mooi betaald bij Rituals dus dit artikel is geen publiciteit of sponsoring. Ik vind het gewoon zo’n geweldige ervaring (ongetwijfeld voor herhaling vatbaar) dat ik het anderen alleen maar kan aanraden. Als ik dat via mijn blog kan doen, des te beter! 😊

Alles begon bij een berichtje op Instagram waarin een zeer goede kennis van me vroeg wie er “model” wou zijn voor een pedicure-examen van een gemeenschappelijke kennis. Aangezien ik die dag administratie deed (en ik er – eerlijk gezegd – niet graag mee bezig ben 😉), dacht ik bij mezelf: “Laat ik mij kandidaat stellen”. De afspraken werden gemaakt en plots herinnerde ik me het bestaan van de Mind Oasis van Rituals in Antwerpen.

Na wat opzoekingswerk besloot ik de Brain Massage te boeken voor mezelf om 11u. Ik nam de sessie van 55 minuten: zo wist ik dat ik zeker zeer relaxed zou zijn om daarna “model” te zijn voor het pedicure-examen.

Nu kan je zeggen dat 55 minuten toch lang is. Geloof me, het voelde zo niet aan. Ik heb er zo van genoten dat ik spijt had toen de vriendelijke stem zei dat het afgelopen was en dat ik lief moest zijn voor mezelf. “Is het nu al gedaan?”, flitste het door mijn hoofd. Ik zocht naar mijn horloge en ik zag inderdaad dat er 55 minuten “gepasseerd” waren.

We beginnen bij het begin. Ik wandelde de Rituals-winkel door tot achteraan. Er staat al een bordje klaar om in stilte te ruimte te betreden. Dus toen ik binnenkwam, merkte ik al onmiddellijk de rust die er heerste.

Ik werd onthaald door een vriendelijke dame die me toonde waar ik mijn jas en paraplu kon achterlaten. Daarna werd ik begeleid naar een futuristisch ogende cabine met een comfortabel zetelbed waarin ik mij mocht settelen. De neksteun werd aangepast aan mijn lengte en de geluidsboxen gingen automatisch mee zodat ze  - voor mij – op de juiste hoogte stonden. Er werd een dekentje op mij gelegd en de deur werd gesloten.

 De sessie begon met een Engelssprekende man die het  belang van een goede ademhaling uitlegde en samen met mij – gedurende zo’n 10 minuten (denk ik) – een ontstressende ademhalingsoefening deed: 4 tellen in, 8 tellen uit. Ondertussen klonk er rustgevende muziek op de achtergrond en zag ik op een scherm boven mij rustgevende beelden. Al moet ik toegeven dat ik gewoon mijn ogen sloot. Maar als ik ze stiekem opendeed, zag ik enkel mooie zaken boven mij.

Toen begon de “brain massage” pas echt, ik mocht mijn eigen ademhalingsritme zoeken en bleef rustig liggen. De rustgevende muziek, het getril van het bed en nog een aantal andere technieken zorgden ervoor dat ik in een meditatieve staat werd gebracht. In het begin wou ik het nog combineren met mijn mantra van mijn Transcedente Meditatie maar ik merkte dat ik altijd “gaten” had. Ik liet dus alles los en voor ik het wist was het afgelopen en leek het alsof ik in slaap was gevallen terwijl dat helemaal niet het geval was. Eigenlijk brengt de ‘brainwave entertainment” je in een toestand tussen waken en slapen in, het “soezen” dat we kennen als we net wakker worden ’s morgens en we willen nog even blijven liggen. 😉

“Je hersenen gaan theta-golven produceren, zo kom je in een staat die vergelijkbaar is met een diepe meditatie of de schemerzone net voordat je in slaap valt.”

Goed uitgerust maar met veel spijt dat het gedaan was, klom ik uit het zetelbed en trok ik mijn sokken en schoenen terug aan.

Bij het buitenkomen van de  cabine werd ik getrakteerd op een heerlijke Rituals-thee en had ik een leuke babbel met de dame van de Mind Oasis.

Ze vertelde me ook over de Hydro massage en dat de combinatie van beide technieken echt subliem is. Ik checkte mijn horloge en zag dat ik nog maar een klein uurtje had tot het pedicure-examen van die leuke kennis en ik moest nog iets eten. Die twintig minuten extra zouden me in nauwe schoentjes brengen en ik zou me moeten haasten zodat het effect van de Brain Spa (ook wel Deep Rest & Reset genoemd) onmiddellijk zou teniet gedaan worden. Maar misschien had ik daarna nog de kans?

En zo geschiedde: na de pedicure besloot ik om mijn ‘relax’-momentje nog te verlengen. Na al het werk van de afgelopen maanden, verdiende ik nog een extra me-momentje! 😉

Ik ging dus terug naar Rituals op de Meir en stapte resoluut naar achter voor een volgend relaxmoment.

Deze keer koos ik de Hydro Massage: ik werd begeleid naar een gesofisticeerd waterbed met een constructie boven het hoofd. De vriendelijke dame stelde het in op twintig minuten, ontspannende muziek (en tsjirpende vogels – ik leek me in het Regenwoud te bevinden),een stevige hydromassage en een rode lamp op mijn gelaat die het aanmaken van collageen bevordert! Allemaal mooi meegenomen, niet?

De watermassage (zonder nat te worden) deed enorm veel deugd. Het was wel raar om straffe en stevige waterstralen van mijn kruin tot mijn benen te voelen. En ja, het deed ook raar aan de billetjes! Maar ik was wat stijfjes van het sporten die ochtend, dus ik voelde me net bij de sportmasseur op de massagetafel. 😉

De combinatie van de Hydro Massage en de Brain Massage (Deep Rest & Reset) is inderdaad subliem, ook al lag er een dik uurtje tussen beide behandelingen in mijn geval.

Wat betreft de Brain Massage, je kan een sessie van 30 minuten of 55 minuten boeken. Persoonlijk zou ik iedereen aanraden om de 55 minuten te volgen. Die dertig minuten zijn immers te snel om en te weinig om het volledige effect te voelen. Al kan ik geloven dat voor vele mensen de 55 minuten eindeloos lijken. Zelf heb ik al ervaring met meditatie en weet ik wat het met mij en mijn lichaam (en zelfs mijn omgeving) doet, dus die 55 minuten waren voor mij ideaal.

Je kan tijdens de week bij het shoppen op de Meir in Antwerpen gewoon binnenstappen voor een me-time-momentje. Op vrijdagavond en in het weekend raadt men aan om te reserveren want de mensen beginnen het te kennen en de voordelen ervan in te zien.

Zo, nu ken je mijn ervaring. Vind je zulke artikels ook fijn om te lezen? Of vind je deze overbodig? Laat het gerust weten in de comments hieronder! Zo weet ik ook wat jou interesseert en wat niet.