Hoe kan je vanaf nu alle antwoorden krijgen op je vragen?

(of hoe kan je betere resultaten boeken? 😉

We kennen mensen die het ene goede resultaat na het andere boeken…  en dan heb je mensen die voortdurend het gevoel krijgen dat ze gesaboteerd worden.

Eigenlijk klopt hun gevoel ergens wel: ze worden wel degelijk gesaboteerd.

Niet door hun omgeving, niet door de overheid, niet door het leven maar wel door henzelf.  Door de manier waarop ze denken. Hun “mindset” zorgt er immers voor dat ze zichzelf elke keer saboteren.

“Komaan, Nele, wat zeg je nu? We worden gesaboteerd of tegengewerkt door anderen, wij gaan onszelf toch niet tegenwerken??”, hoor ik je al denken. Ik zal het je bewijzen. 😉

Dag in, dag uit stellen we onszelf voortdurend vragen. Aan de hand van die vragen beginnen we te denken. De meesten onder ons beginnen zelfs te piekeren. Herkenbaar?

Enkele voorbeelden van die vragen:

  • Waarom verdien ik niet zoveel?

  • Hoe komt het dat ik maar niet kan afslanken terwijl ik hetzelfde doe als mijn vriend(in)?

  • Waarom heb ik zo’n zwaar leven?

  • Waarom lukt het mij niet?

  • Waarom ben ik zo moe?

  • Waar is mijn energie naartoe?

  • Waarom moet mij dat nu weer overkomen?

Wat valt er op bij het lezen van deze vragen? Ze zorgen inderdaad telkens voor negatieve antwoorden.

De manier waarop we onszelf vragen stellen weerspiegelt onze manier van denken en bepaalt het  soort antwoorden dat we krijgen.

Al deze vragen zorgen ervoor dat we negatiever gaan denken. Want door een vraag te stellen zoals “Waarom lukt het mij niet?”, zal je onderbewustzijn je weer laten voelen en laten weten dat het je inderdaad weer niet lukt. De vraag “Waarom heb ik zo’n zwaar leven?” bevestigt dat je een zwaar leven hebt. Probeer maar in te vullen wat de andere negatieve vragen opnieuw bij jou bevestigen.

Het is gemakkelijk om negatief te antwoorden op deze vragen. Deze negatieve antwoorden bevestigen nogmaals dat we niet veel verdienen, niet kunnen vermageren, een zwaar leven hebben, niet veel lukt,... Ik heb het ook eerder al geschreven: ons brein is fantastisch. Het weet alles, ook al weten we het zelf niet. Ons brein bestaat niet alleen uit een bewust gedeelte maar ook uit een on(der)bewust gedeelte en zal ons ook van daaruit van alle (negatieve) antwoorden voorzien die op hun beurt het negatieve nogmaals bevestigen. Eigenlijk functioneert ons brein zoals Google 😉: het weet alles!!

Toch gebruiken we dan onze “Google” (ons brein dus) verkeerd. We stellen een negatieve vraag en ons brein zorgt onmiddellijk voor een aantal negatieve antwoorden: omdat ik nu eenmaal zo ben, omdat ik niet veel waard ben, omdat ik de kans niet heb gekregen om te studeren, omdat het in de familie zit, … Je merkt het, ik kan hier antwoorden blijven opsommen maar ik wil mijn energiepeil (en dat van jou) niet naar beneden halen door negatieve zaken op te sommen. 😉

Willen we andere resultaten zien? Dan moeten we leren om meer krachtige vragen te stellen!

Denken we positief en willen we positievere resultaten, dan moeten we onze vragen op een andere manier stellen. Zo niet blijven we in dezelfde (negatieve) spiraal rond draaien met minder goede resultaten.

In plaats van de vraag “Waarom verdien ik niet zoveel?” kan je beter vragen: “Hoe kan ik meer geld verdienen?”

Een krachtige vraag om af te slanken kan zijn: “Hoe kan ik vermageren en tegelijk ook op mijn gewicht blijven?” Een vraag voor je energiepeil kan zijn: “Hoe kan ik mijn energiepeil opkrikken én behouden?”.

Oké, oké, het kan gebeuren dat je brein niet onmiddellijk een antwoord vindt. Vergeet niet: je brein is het jaren lang gewoon geweest om enkel antwoorden te moeten geven op negatieve vragen. Dus het zal opnieuw moeten “geprogrammeerd” worden en moeten leren om de juiste positieve antwoorden te vinden.

Geloof me, die antwoorden zitten al ergens in jou. Ze moeten alleen opgezocht en terug afgestoft worden. 😉

Stel jezelf niet tevreden met het antwoord dat je het niet weet. Dat is wel het gemakkelijkste antwoord maar niet het juiste antwoord. Door deze woorden uit te spreken, sluit je immers je brein af. Door er niet meer over te willen nadenken, kunnen we ons brein niet meer “trainen”. Dus als die “ik weet het niet” in je opkomt, zeg dan maar snel: “Jawel, je weet het wel!” Laat je brein maar zijn werk doen. 😉

Onderschat je brein niet: het is zo krachtig dat het alles kan en alles weet. Het moet op sommige momenten enkel wat harder werken dan anders. 😉

Hoe meer je traint op die constructieve en positieve antwoorden, hoe makkelijker het voor je brein wordt en hoe minder het gaandeweg zal moeten werken. Het zal je altijd de juiste positieve antwoorden geven.

Probeer het zeker zelf eens uit.

Welke vragen stel jij jezelf telkens weer? Zet deze vragen nu om in positieve vragen en laat je brein zijn werk doen.

Yes, you can!!

Ik geloof in je, nu jijzelf nog.