6 tips om ’s morgens meer energie te krijgen

Deed het deze ochtend pijn toen de wekker afging? Dacht je bij jezelf: “Oh neen, ik heb geen fut om straks te gaan werken?”.

Dan helpen deze tips jou om je ’s morgens energieker te voelen:

1.      Drink een groot glas water voor het slapengaan

Als je ’s avond water drinkt voor je slapen gaat, moet je sowieso ’s morgens opstaan als je wakker wordt om te plassen. Pas wel op dat je niet te veel water drinkt voor je gaat slapen zodat je in de loop van de nacht niet het bed uit moet. Probeer dus uit te zoeken wat voor jou de perfecte hoeveelheid is om de nacht door te komen zonder te moeten opstaan.

2.      Word wakker met een leuk en energiek liedje.

De allereerste gedachte ’s morgens moet een positieve gedachte zijn om je goed te kunnen voelen, dus laten we die positieve gedachte triggeren door een happy song, die een lach op je gezicht tovert.

Gebruik je je smartphone als wekker, pas dan de teksten aan. Personaliseer de boodschap zoals ik met mijn wekker heb gedaan. Een voorbeeld vind je hier:

Untitled design.png

 3.      Zet je wekker ver genoeg van je bed.

Wanneer je je wekker verder van je weg zet, moet je uit bed om je wekker uit te schakelen dus is het probleem van het blijven “snoozen” meteen opgelost.

sleepytime.png

 4.      Probeer elke avond rond hetzelfde uur naar bed te gaan.

Door steeds op hetzelfde uur te gaan slapen en ’s morgens op hetzelfde uur op te staan, komt je lichaam in een bepaald ritme terecht en voel je je energieker.
Zorg ervoor dat je ook een volledige slaapcyclus hebt geslapen zodat je niet midden in zo’n cyclus wakker wordt. De app Sleepytime helpt je uit te rekenen wanneer je het best naar bed kan gaan als je op een bepaald uur moet opstaan. Of als je onder de wol kruipt, wanneer je het best kan opstaan.

5.      Doe ’s morgens aan sport.

Ik zeg niet dat je zwaar moet gaan sporten, enkele eenvoudige oefeningen uitvoeren kan wonderen doen. Ikzelf sta ’s morgens op, drink een glas lauw water met versgeperst citroensap en doe dan een aantal yoga-oefeningen (meestal de zonnegroet). Daarna mediteer ik gedurende zo’n 17 minuutjes en begin ik aan mijn dag.

Soms ruimt yoga plaats voor kettlebel-oefeningen: onmiddellijk de hevige sport waarvan ik heel veel energie krijg.

 6.      Eet gezond.

Door gezonde en pure voeding te eten (hiermee bedoel ik voedsel dat niet bewerkt is, zoals fruit en groenten, yoghurt, zaden, noten, enz.) aan het begin van je dag (en de rest  van de dag), voel je je energieker. Dit is wetenschappelijk bewezen en je vindt heel wat boeken die dat kunnen staven.

Sinds ik begonnen ben om deze 6 tips toe te passen, voel ik me energieker dan ooit. Ik vind het zalig om op die manier op te staan. Start ermee en laat me zeker weten wat het met jou doet. Trouwens, heb jij nog een tip? Aarzel dan niet om het door te geven en wees zo een inspiratie voor anderen.