3 boeken die mijn leven helemaal hebben veranderd

Ik lees graag ... en veel. Eigenlijk wil ik nog meer lezen maar de tijd ontbreekt me. Mijn vader noemde me vroeger 'het paard van schutter". Blijkbaar was dat een paard dat stopte op de rijweg als het een krant tegenkwam en bleef het er naar turen. Als ik moest opruimen, deed ik ijverig voort ... tot ik een interessant tijdschrift, boek of zelf krantenartikel tegenkwam. Dan was het muisstil ... en werd er niets meer gedaan want dan zat ik stilletjes te lezen. Op mijn knietjes op de grond. 

In mijn flat staat een hele grote boekenkast die helemaal vol staat en dan heb ik nog dozen vol boeken waar ik voorlopig geen weg mee kan. Voorlopig, want binnenkort verhuis ik en ik wil in mijn praktijkruimte een muur vol boekenkasten. Dit is immers mijn droom. Eigenlijk is mijn droom zo'n boekenkast waar je een laddertje voor moet gebruiken als je aan de bovenste rekken wil boeken nemen. Dus wie weet ... in mijn nieuwe praktijkruimte. 

Vroeger las ik graag fictie: romans of avonturenverhalen, nu is het meestal werkliteratuur, al doet een roman zo nu en dan wel eens deugd. Binnenkort is het vakantie en ik heb nu al mijn lectuur klaargelegd. Het is een combinatie van werkliteratuur en romans. Zo is Santa Montefiore mijn favoriete schrijfster. Haar eerste roman "Onder de ombu-boom" had me zo aangegrepen dat de tranen over mijn wangen stroomden. Ik heb nu al haar boeken en het is voor mij pure ontspanning: in de zetel, al dan niet onder een dekentje, een thee bij de hand, kaarsjes op de salontafel ... Ik ben dan zo verdiept in het boek dat ik niets of niemand meer hoor, puur genieten ...

Er zijn echter 3 boeken die mijn leven echt hebben veranderd; Ik had nooit gedacht dat dat kon, maar blijkbaar dus wel. En met veel plezier geef ik jou de titels van deze 3 boeken in dit artikel. 

1- STERK! Boost je zelfvertrouwen - Nele De Boeck
Dit boek moet er zeker bij. Ik heb het zelf geschreven.  Het was mijn droom om een eigen boek te schrijven. Ik had 1 uitgever geschreven over mijn boek. Als het met hen niet ging lukken, ging ik het boek in eigen beheer uitbrengen. Maar die uitgever zei dus "Ja, we doen het" en ik was zo ontzettend gelukkig. Tijdens het schrijven van mijn boek is mijn leven zo hard veranderd. Ik was aan het schrijven toen ik besefte dat de relatie waar ik in zat, helemaal geen relatie meer voor me was. Ik zat strop. Ik kon niet meer verder schrijven want het leek allemaal niet meer echt voor me. Wat ik schreef was niet congruent met wat ik voelde en verkondigde. Na vele slapeloze nachten heb ik dan de zwaarste en grootste beslissing in mijn leven genomen: scheiden van de vader van mijn kinderen. Van een gezin naar een alleenstaande mama met 2 dochters. Van een ruime villa in de natuur naar een flat in het centrum, van fulltime mama naar parttime mama. Nadat ik enkele maanden moest bekomen van die zware beslissing, vlotte mijn boek en kon ik mijn volledige manuscript naar mijn uitgever doorsturen. Ik was zo blij met mijn meesterwerk en toen ik uiteindelijk mijn boek in handen had, leek het net of ik een derde kindje op de wereld had gezet. Dus ja, dit boek moest zeker in dit lijstje staan. Want dit heeft mijn leven wel enorm veranderd. 

2- The Magic - Rhonda Byrnes
Dit boek las ik de eerste keer in de zomer van 2013. Ik had haar eerste boek "The Secret" al gelezen maar The Magic overtrof al mijn verwachtingen. Het boek gaat over de wet van aantrekking. Gedurende een maand krijg je elke dag een oefening rond dankbaarheid. Elke dag schreef ik dus mijn 10 dankbaarheidszinnen op en deed ik de bijkomende oefeningen. Wat er toen allemaal veranderde in mijn leven, ongelooflijk. Ik kreeg gewoonweg wat ik wou. Sindsdien tracht ik dagelijk mijn 10 dankbaarheidszinnen te schrijven. Ik heb daarvoor speciaal een leuk schriftje gekocht. The Magic heeft mij toen inzien dat ik zelf mijn leven in handen had. Daarvoor wist ik dat al en dacht ik dat ik het deed, maar sinds het lezen van The Magic besef ik dat ik over andere koek sprak. 

3- Eten bidden beminnen  - Elizabeth Gilbert
Op de derde plaats zet ik dit boek van Elizabeth Gilbert. Het betreft een waargebeurd verhaal van Elizabeth zelf. Ze zat strop in haar leven en besloot alles achter te laten en naar 3 landen te gaan: Italië, India en Indonesië. Het boek boeide me enorm èn ik heb er heel veel uitgeleerd. Door mijn kinderen kon ik niet zo lang weg en zeker niet zover, maar toen ik dit boek uitlas, had ik het gevoel dat ik even weg moest. Ik heb me dan ook 4 nachten Dublin geboekt. Ok, geen Italië, geen India en geen Indonesië maar ik was wel 4 nachten weg, helemaal alleen èn dit op een plek waar ik heel graag ben: Ierland. Dit had me echt deugd gedaan. 

Dit boek is hel vlot geschreven en misschien schrikt de dikte wat af, geen probleem, Het is helemaal geen worsteling om hem te lezen. 

Welke boeken hebben jou al enorm beïnvloed? Laat zeker iets weten in de comment hieronder.